Greseli de evitat in fotografia de produs. 

Cu o colectie mare de ședințe foto la bord, am adunat intr-o lista anumite greseli în fotografia de produs pe care oricine ar trebui să le evite. Hai să trecem rapid prin aceste capcane comune și să vedem cum le putem evita.

Iluminarea Nepotrivită: Să începem cu vedeta scenei: Lumina! Iluminarea în fotografia de produs e absolut esențială. Dacă lumina este prea puternică sau prea slabă, detaliile produsului pot dispărea. Tip: folosește reflectoare sau difuzoare pentru a echilibra scena.

Fundalul Zgomotos: Da, știu, toți iubim fundalurile creative, dar nu uita ca „less is more”. Alege un fundal simplu, pentru ca produsul să fie vedeta. Atenție la culorile care nu se potrivesc!

fotografie de produs cu o cana de cafea stropit coffee splash

Compoziția Cluttered: Mențineți totul curat, nu prea aglomerat! Dacă ai prea multe elemente în cadru, pot distrage atenția de la produs. Gândește-te la regula treimilor și lasă produsul să respire.

Editarea Excesivă: Post-procesarea este prietena noastră, dar nu trebuie să exagerăm. Nu vrei ca produsul să arate nerealistic sau ca și cum ar fi fost prelucrat în Photoshop pentru 10 ore, nu-i așa?

Nefolosirea Modului Macro: Pentru detaliile fine, modul macro este un adevărat erou. Dacă fotografiezi produse mici sau vrei să evidențiezi anumite detalii, macro este alegerea perfecta!

Sper că aceste sfaturi v-au fost de ajutor. Fotografia de produs este un domeniu fascinant, plin de creativitate și inovație. Cu puțină practică și evitând aceste greșeli, fotografiile voastre vor străluci cu siguranță!

 

Daca vrei sa aflii mai multe despre fotografia de produs: https://cabostudio.ro/fotografie-de-produs-personalizata-sau-stock-photography/