Fotografia de produs pe fundal alb

Fotografia de produs poate sa difere in functie de scop, obiective si contextul in care urmeaza sa fie folosita. Putem vorbi despre fotografia de produs pentru publicitate sau cea care are scopul de a fi utilizata pe retelele de social media, dar sa nu uitam despre cea pe fundal alb, clasica, care urmeaza sa fie folosita pe website-ul fiecarui business online, cu scopul de a arata produsul consumatorilor. 

Fiecare business online, indiferent de tipul produselor pe care le vinde, necesita fotografii de produs pe fundal alb pentru ca potentialul client sa vada efectiv ceea ce va cumpara. Cu ajutorul acestora, clientul poate vedea detaliile produsului si va stii la ce sa se astepte cand comanda va ajunge acasa.

In ziua de azi,  tindem sa credem ca toate fotografiile pe fundal alb fac parte din aceeasi categorie, insa acest gen de fotografie poate fi de mai multe feluri, in functie de modul si timpul in care a fost realizata, de buget sau de felul in care doresti sa fie vazut brand-ul tau.  Asadar, sa vorbim un pic despre aceste diferente, care par a fi insesizabile, insa pot influenta decizia unui cumparator de a achizitiona produsul.

1.Fotografii pe fundal alb complexe 

Acest gen de fotografie tinde sa faca parte din categoria commercial advertising, iar pentru a fi realizata, trebuie sa luam in considerare mai multi factori importanti precum: timp, cunostinte tehnice avansate si echipamente profesionale.

2.Fotografia pe fundal alb profesionala 

 Acest gen de fotografia va fi facuta de catre un fotograf profesionist, cel mai probabil intr-un studio care este bine echipat cu lumini, fundaluri sau programe de post-procesare, deci vei avea parte de fotografii profesionale care vor pune produsul in cea mai buna lumina a sa.

3. Fotografia pe fundal alb simpla

 Acest gen de fotografie poate fi facuta chiar si de tine, acasa,cu propriul telefon. Desigur ca trebuie sa te astepti ca fotografia nu va fi la cea mai inalta calitate, din punct de vedere al claritatii, luminii sau a culorilor, asa ca produsul nu va fi reprezentat in cea mai buna varianta si nu se vor observa toate detaliile.

Citeste si despre fotografia de produs publicitara: https://cabostudio.ro/fotografia-de-produs-comerciala-pentru-publicitate/